Organiste

gerrie_meijers2

Gerrie Meijers
Ripperdapark 24
2011 KE  Haarlem
023 5340617
info@gerriemeijers.nl

Gerrie Meijers, organist en pianist, studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Haar docenten orgel waren Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop, haar docenten piano Arthur Hartong en Jacques Hendriks. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres” ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.

Gerrie concerteert in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleidster met een uitgesproken voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Zij is organist van de Remonstrantse Kerk te Haarlem en pianist/correpetitor bij een groot aantal koren. Zij vormt duo’s met de zangeressen Wieke Ubels, Annette Stallinga en Cecile Roovers, een driekoppig ensemble met violiste Suzanne Groot (viool) en sopraan Susanna Winkler, alsmede een vierhandig piano-/orgelduo met Christine Kamp. Als freelancer werkt ze ook regelmatig bij Holland Opera, Stichting Vocaal Talent Nederland, Casuquo, Stem van Haarlem, Zangstudio Haarlem en het Orlandus-ensemble.
*
Gerrie Meijers maakte diverse radio- en cd-opnamen waaronder de Goldberg-Variationen van Bach op orgel en de Symphonie-Passion van Duprè in de OLV-kathedraal van Antwerpen. Bijzondere producties waar ze haar medewerking aan verleende waren o.a. het muziektheaterprogramma “Liefde op de Schop” met Cecile Roovers en Verele Vorstman (filmmaakster), de dansvoorstelling “Pulse” in het Orgelpark op muziek van Ligeti, de première van het “Fukushima Requiem” van Zsigmmond Szathmáry tijdens het openingsconcert van het Internationaal Orgelfestival Haarlem, het piano minimal music concert “Landscape in sound”, de muziekvoorstelling “Luther” van Boudewijn Tarenskeen en ook “Psalm 151”, eveneens van componist Tarenskeen, geschreven voor Cappella Amsterdam en het nieuwe orgel van Tivoli Vredenburg in Utrecht. Met Cecile Roovers maakte zij de kindervoostelling “Voor het slapen gaan” en met de Lichtbende speelde ze na “Zeven dagen” en “Zeven nachten” onlangs de nieuwe voorstelling “Spiegel”.