Filosofisch café

Cafe

Het Filosofisch Café Haarlem wil een platform bieden voor bezinning, reflectie, inspiratie en discussie. Dat doet het Filosofisch Café door het verzorgen van 6 avonden per seizoen, waarbij aansprekende filosofen een inleiding verzorgen naar aanleiding van een recent verschenen boek. Napraten kan met een drankje.

De definitieve aankondiging vindt u op de website filosofischcafehaarlem.nl, in het gemeenteblad en de lokale media voorafgaand aan elk filosofisch café. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrieven van het filosofisch café bij fil.cafehaarlem@gmail.com.

Na anderhalf jaar van sluiting vanwege corona is het Filosofisch Café Haarlem in september 2021 weer van start gegaan met de bijeenkomsten in de Remonstrantse kerk, maar werden die van december ’21, januari en februari ’22 weer afgelast.

Volgens de huidige corona-regels voor evenementen binnen met vaste zitplaatsen, mogen wij tweederde van de zaalcapaciteit gebruiken. Hierbij hoeft de 1,5 meter niet te worden aangehouden. Een voorwaarde is wel dat wij iedere bezoeker om een corona-toegangsbewijs vragen. Via de CoronaCheck-App kunt u tonen dat u gevaccineerd bent, een negatieve testuitslag heeft gehad of hersteld bent van corona. Aanpassingen op ons beleid zullen we vermelden op onze website.

De koffie, thee en een drankje na afloop zijn inbegrepen in de toegangsprijs, dit onder andere om de verstrekking makkelijker te maken. De toegangsprijs is verhoogd naar € 10.

We zijn blij en vol vertrouwen dat de filosofische café’s weer mogelijk zijn en hopen u snel te begroeten.

Programma
Er staan komend seizoen weer zes avonden op het programma met interessante onderwerpen en boeiende sprekers.
22 september 2021 – Marja Havermans – Sterven als een stoïcijn
20 oktober 2021 – Andreas Kinneging – De onzichtbare Maat
19 januari 2022 – Katrien Schaubroeck – Iris Murdoch   afgelast
16 februari 2022 – Damiaan Denys – Het tekort van het teveel  afgelast
16 maart 2022 – Govert Buijs – Het goede leven en de vrije markt
20 april 2022 – Hans Alma – Het verlangen naar zin  (ipv 1 dec’21)

Het Filosofisch Café Haarlem vindt plaats op woensdagavond in de Remonstrantse kerk, Oranjekade 1 te Haarlem, en begint om 19.45 uur.

Aanvang filosofisch café: 19.45 uur
Remonstrantse kerk, ingang Oranjekade 1, Haarlem
Entree: € 10 inclusief koffie, thee, fris en één drankje. Aanmelden is niet nodig. Wel is een coronatoegangsbewijs verplicht.
Coronamaatregelen cf. www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Het programma met uitgebreide informatie kan ook gevonden worden op de volgende site.

filocafe