Vriend of lid worden

kroonluchtervierkant

Vrienden worden?

U bezoekt onze website, wat leuk en hartelijk welkom! Hopelijk hebben we uw interesse kunnen wekken. Misschien overweegt u een bezoek aan onze kerk voor een dienst of voor een van de activiteiten die we organiseren voor een brede doelgroep. Misschien was u er al eerder en is onze kerk al min of meer bekend terrein voor u geworden.

Hoe dan ook… We vinden het fijn dat u er bent! Als virtueel bezoeker, maar eerlijk gezegd zien wij u veel liever in het echt tussen mensen die er ook echt zijn. We doen ons best om met elkaar een open sfeer te creëren, waarin ook u zich op uw gemak zal voelen. U bent belangrijk voor ons. Want wat is een kerk zonder mensen? Mensen die elkaar treffen en stil staan bij wat leeft in de samenleving. Mensen die zoeken naar hun eigen vorm van spiritualiteit, vrij van dogma’s.

Als u ons een warm hart toedraagt, kunt u ‘Vriend’ worden. De betrokkenheid en steun van Vrienden maakt het mogelijk om activiteiten te blijven aanbieden. Zo kunnen we een plek van ontmoeting en uitwisseling blijven zijn.

Als Vriend kunt u gratis deelnemen aan de kringen, leesgroepen en cursussen (m.u.v. Filmkring en Filosofisch café) en kunt u als u daar behoefte aan heeft in gesprek met Sabine du Croo de Jongh, onze predikant. U krijgt het jaarprogramma, het gemeenteblad en het landelijke blad van de Remonstranten ‘Ad Rem’ thuisgestuurd. Voor het eerste jaar vragen we €90. Na het eerste jaar ontvangt u jaarlijks een verzoek om een vrijwillige bijdrage. Aanmelden kan op bureau.remhaarlem@gmail.com.

Wilt u nog geen Vriend worden maar wel op de hoogte blijven van onze activiteiten, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

Vriend of lidmaatschap

Als vriend of lid wordt u ingeschreven zowel bij de Haarlemse Remonstranten als bij de Landelijke Remonstranten. U kunt gratis deelnemen aan alle activiteiten van de kerk (behalve het filosofisch café, €10), en gebruik maken van de pastorale diensten. U krijgt de digitale nieuwsbrief, het gemeenteblad en het jaarprogramma toegestuurd. Van vrienden en leden wordt een bijdrage van minimaal €90 per jaar gevraagd. Hiervan wordt €50 aan het landelijk bureau Remonstrantse Broederschap afgedragen, €20 is voor het gemeenteblad en de rest is voor de exploitatie van de Remonstrantse Kerk Haarlem bestemd. Het gemiddelde bedrag dat onze leden/vrienden per jaar bijdragen ligt aanmerkelijk hoger, en het richtbedrag is €200.

U ontvangt bovendien van het landelijke bureau het blad AdRem, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Ook stuurt het landelijk bureau een vraag om te doneren aan Geloof en Samenleving, de Remonstrantse landelijke diaconie voor goede doelen.

Let op: u krijgt dus post van het landelijk bureau van de Remonstranten en van deze Remonstrantse gemeente in Haarlem.

Voor het in stand houden van ons aanbod van spiritualiteit, cultuur en bezinning zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen van leden, vrienden en donateurs. Uw jaarlijkse bijdrage kan ook gelden als periodieke gift. Periodieke giften zijn aftrekbaar van het inkomen voor de belasting mits aangegaan als persoonlijke verplichting voor minimaal 5 jaar. Vroeger moest dat via een notariële akte, maar tegenwoordig kan dat met een onderlinge akte waar geen kosten aan verbonden zijn. Wilt u daar gebruik van maken, neem dan contact op met het bureau, bureau.remhaarlem@gmail.com of per post: Oranjekade 1, 2011VC Haarlem.