1 juli 2019

Jubileum feest Sabine du Croo

Geschreven door Peter Kluit

Na de prachtige sluitingsdienst die ook een ontroerend lieve doopdienst was, vond het feest ter ere van Sabines 25-jarig jubileum plaats.

Margriet en Miriam tooiden Sabine in oranje-rode slingers. Miriam zei hoe blij we met Sabine zijn: en we prijzen ons zeer gelukkig met Sabines diepgaande, grondig verzorgde, rustgevende, inzichtverstrekkende meditatieve, veelzijdige, verrijkende, kortom prachtige diensten. Ook haar huisbezoeken brengen ons GOUD!: zonnestralen, troost, orde, aanvaarding, gezelligheid, en nog veel meer; heel veel goeds. En dan de andere bijeenkomsten die inspirerend, boeiend en fijn zijn. We zijn allemaal heel erg dankbaar voor wat Sabine voor ons en met ons heeft gedaan. En om uit Sabines preek van deze ochtend mee te nemen, ze heeft enorm haar best gedaan, echt haar uiterste best gedaan, maar je weet nooit helemaal hoe. Het is ons in de schoot geworpen.
Wat een geschenk!

Lideke, die gelijk met Sabine als predikant startte, vertelde hoe fijn zij zeven jaren hebben samengewerkt. Daarna speelden Peter en Gerrie “Er, der Herrlichsten von Allen” van Schumann op klarinet en piano, geschreven voor Clara Wieck, en nu uitgevoerd voor een andere sterke vrouw. Daarna werd het cadeau aangeboden: met ons allen leveren we een bijdrage (van inmiddels meer dan 1800 euro) aan een opdracht die Sabine nu kan geven aan een tuinarchitect voor een ontwerp voor hun tuin.

Vervolgens dronken we koffie of thee met een taartje in de foyer en in de tuin en er stonden door velen van ons meegebrachte verrukkelijke lunchhapjes in de remonstrantenzaal klaar. Tenslotte zijn we na deze lunch heerlijk gaan dansen op het podium van de kerkzaal.

Dank aan allen voor alles! Wat hebben we het goed met elkaar!

Miriam van Praagh

Gerelateerd