5 november 2018

Jet Borren I.M.

Geschreven door Peter Kluit

Op 3 november jl. vond het afscheid plaats van Jet Borren, die op 28 oktober het leven liet, 96 jaren oud, met een wijze oude ziel en het hart van een kind: onbevangen, vrij van oordelen en meester in het delen van het goede.

In één van onze laatste ontmoetingen vertelde zij mij een geluks-avontuur, ontstaan tijdens haar dagelijkse rondje om, dat zij met steeds meer moeite om haar flat wandelde, maar toch deed om in beweging te blijven.

Op een ochtend stond na het eerste wandelrondje een buurjongetje te wachten om de centrale toegangsdeur voor haar open te doen. Zij twijfelde… en zei dat ze eigenlijk nog een rondje wilde lopen, dat is goed had de jongen geantwoord. Toen Jet van haar tweede rondje weer bij de deur was aangekomen stond dat jongetje tot Jets verrassing nog altijd blij te wachten om de deur voor haar open te doen. Maar…zei Jet, het ging best goed en ik wil eigenlijk nog één rondje proberen en vervolgde na wijs beraad met deze jongen haar wandeling. Na dit derde rondje stond de jongen haar nog steeds op te wachten: “…gelukt, wat goed!” riep hij en hielp Jet met volledige overeenstemming naar binnen. Allebei blij en tevreden.

Jet zei… van zo’n avontuur word ik toch zo gelukkig!

Jet houdt van kleurige bloemen, deze waren dan ook ruimschoots en in echt alle kleuren aanwezig tijdens de afscheidsviering, even als de bokkenpootjes en de petitfourtjes. Lieve Jet, mag ik je dan namens ons allemaal nog één keer aanspreken: het was en het is fijn door jou gekend te zijn. VaarWel!

Manon van’t Hof

 

Gerelateerd