25 oktober 2017

De mensen van voorbij

Geschreven door Mariet Sonneveld

De mensen van voorbij
wij noemen ze hier samen.
De mensen van voorbij
wij noemen ze bij namen.
Zo vlinderen zij binnen
in woorden en in zinnen
en zijn wij even bij elkaar
aan ‘t einde van het jaar.

(tekst van Hanna Lam).

In de kerkdienst op 5 november herdenken we de mensen die zijn gestorven. Van sommigen noemen we de namen hard­op, anderen spreken we voor onszelf uit. Er worden grote kaarsen aangestoken en we kunnen zelf kleine kaarsjes aansteken. Er is een verhaal, we zingen samen. Er is ruimte voor stille herinnering, ruimte voor tranen, ruimte voor een glimlach, tijd voor troost. Kijk eens om je heen, velen van ons weten uit ervaring wat rouw is, velen van ons weten hoe moeizaam de weg na een verlies soms is. En ook hoe het na jaren toch slijt, nooit helemaal, maar toch, het wordt weer lichter.

En er is muziek, verstillende muziek. In deze dienst worden alle werken uitgevoerd die Gerrie Meijers de af­gelopen jaren heeft gecomponeerd voor de her­denkings­diensten, sommige zijn opgedragen aan iemand uit onze gemeente, andere aan iemand uit haar eigen vrienden­kring.

Als u denkt dat het u goed zou kunnen doen, kom dan naar de dienst. Om samen met anderen een uur stil te staan bij herinneringen en om in stilte de namen te noemen van uw eigen ‘mensen van voorbij’.

                                                                                                                             Ds Sabine du Croo

Gerelateerd