13 maart 2020

Activiteiten Remonstranten Haarlem afgelast t/m 6 april

Geschreven door Peter Kluit

Op 12 maart heeft de premier strengere maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het virus.
 Gezien de maatregelen die vanuit de overheid gevraagd worden volgen wij het landelijk beleid om de kerkdiensten, wijkbijeenkomsten en kringen t/m 6 april af te gelasten. Dit doen we uit een diep gevoelde verantwoordelijkheid voor onze leden/vrienden/belangstellenden die voor het merendeel tot de risicogroepen behoren.

Tot onze grote spijt zijn wij dus genoodzaakt om de muziekdienst van komende zondag 15 maart af te gelasten. We vinden het bijzonder spijtig dat Les Moucherons en het Workshopkoor olv Antje de Wit en Gerrie Meijers de ‘Via Crucis’ van Liszt niet kunnen uitvoeren. We hopen dit programma volgend jaar te programmeren.

Wij vertrouwen op uw begrip voor deze gang van zaken en kijken ernaar uit om u spoedig weer te ontmoeten in de Remonstrantse Kerk.

Met vriendelijke groet,
Namens de Kerkenraad,
Miriam van Praagh, vz

N.B. Kerkdienst op YouTube link
Het landelijk bestuur zit ondertussen niet stil. De eerstkomende drie en waarschijnlijk vier zondagen zal er een dienst (overdenking en muziek) opgenomen worden en via het remonstrantse YouTube kanaal verspreid worden. De eerste dienst is vanuit Rotterdam, dr. Tjaard Barnard gaat voor en organist Jos van der Kooy verzorgt het muzikale gedeelte. Voor de komende weken staan ingepland: ds. Rachelle van Andel op 22 maart vanuit Eindhoven, ds. Joost Röselaers op 29 maart vanuit Amsterdam en ds. Claartje Kruijff op 5 april vanuit Bussum.

Gerelateerd