Concert en muziektheater ‘Voor het slapen gaan’

Concert en muziektheater ‘Voor het slapen gaan’
Datum 13 februari 2016
Tijd 16:00 - 17:00 uur
Locatie Haarlem

Muziektheater en benefietconcert in de Remonstrantse kerk.  Een voorstelling voor jong en oud.
zaterdag 13 februari 2016 van 16 – 17 uur, aansluitend borrel,
Entree en borrel gratis, open schaal collecte na de voorstelling.
Iedereen is van harte welkom.

Slapen4Slapen3

Het BÄTZ-WITTE orgel staat al 115 jaar in de Remonstrantse kerk. Als rijksmonument heeft het orgel nationale cultuurhistorische waarde, iets om trots op te zijn en te laten horen. Daarbij is het orgel in januari gerestaureerd door de orgelmakerij Reil. Het orgel viert dus in goeden doen haar verjaardag en … wie jarig is trakteert! Laat u meevoeren in deze bijzondere voorstelling ‘Voor het slapen gaan’.

Voorafgaand aan de voorstelling spelen Gerrie Meijers op het orgel en Herman Jeurissen op hoorn een stuk van Bach. Orgelbouwer en restaurateur de heer Reil zal ons vertellen over de restauratie aan de hand van een diapresentatie met dia’s die tijdens de restauratie genomen zijn.

Verhaal van de voorstelling ‘Voor het slapen gaan’:
Kina wordt door haar oppas Njanja naar bed gebracht, maar ze kan niet slapen. Haar fantasie houdt haar wakker. Ze beleeft van alles in haar hoofd. Of in het echt? En is ze dan nooit bang? Met het orgel gaat zij de slaapstrijd aan! Een spannende, grappige en ontroerende voorstelling, met van muziek van Mussorgsky, Bach, Schubert en Britten op orgel. Een voorstelling voor kinderen en andere mensen!

 

 

Medewerkers aan het muziektheater ‘VOOR HET SLAPEN GAAN’.

Orgel: Gerrie Meijers

Hoorn: Herman Jeurissen

Spel/zang: Cecile Roovers

Regie: Andreas Denk

Film: Hannah van Tassel
Techniek: Wim Jan van Velzen

 

Agenda