Kerkdienst, Sussanah…. voorganger ds. Otto Sondorp

Datum 30 september 2018
Tijd 10:30 - 12:00 uur
Locatie Haarlem

Sussanah….

Op de laatste dag van september mag ik in uw midden zijn. Wat een feest om u allemaal weer te ontmoeten. De herfst is inmiddels volop aangebroken, ook al zijn de temperaturen nog relatief hoog. We struikelen in het bos over de gevallen eikels en omgewaaide paddenstoelen. De kleuren zijn nog overwegend groen, zoals ook de liturgische kleur voor zondag.

Net zo groen als de Tuin van Eden, die in een prachtig verhaal uit een apocrief boek als decor wordt gekozen voor iets dat in het geheel niet zo paradijselijk lijkt. Het verhaal van Susannah. Een oud verhaal van macht en onmacht, van onrecht en gerechtigheid, van het zoekraken van menselijkheid als begeerte in het spel is. Thema’s die moeilijk in een woord samen te vatten zijn, ook al hebben ze alles met elkaar te maken. Uiteindelijk gaat het om de hoop op deze zondag. En dat blijkt een actueel verhaal.

Voor wie me niet kent: ik was tot begin van deze maand onder meer predikant van de Protestantse wijkgemeente Santpoort. Daar heb ik nu afscheid genomen, simpel weg omdat ik de emeritaatsgerechtigde leeftijd heb bereikt.

Otto Sondorp

Tot zondag

Agenda